Het meer van Trasimeno

Lago Trasimeno is het vierde meer van Italië. In Nederland is het bekend als het meer van Trasimeno of het Trasimeense meer. Het is een heel ondiep meer (het diepste punt is ongeveer 6 tot 8 meter) en het heeft een oppervlakte van 128 vierkante kilometer. Het meer wordt niet aangevuld en is dus afhankelijk van de hoeveelheid regen die er valt. Sommige jaren staat het water erg hoog en lopen sommige steigers en paden gedeeltelijk onder water maar in droge jaren zakt het water weer.

Eilanden op het meer van Trasimeno

Het meer van Trasimeno telt drie eilanden, Isola Maggiore, Isola Polvese en Isola Minore. Het laatste eiland is het enige eiland dat niet kan worden bezocht omdat dit privé eigendom is. Vanaf Castiglione del Lago en Passignano sul Trasimeno gaan boten die je brengen naar de twee andere eilandjes.

Campings rondom het meer

Rondom het meer liggen in totaal 8 campings waar je heerlijk kunt genieten van alle faciliteiten die een camping te bieden heeft. In combinatie met een prachtig uitzicht op het meer en de heuvels van Umbrië en Toscane maakt het een camping vakantie helemaal compleet! Ook is kamperen rond het Lago Trasimeno een ideale keuze als het gaat om de ligging. Vanaf hier heeft u de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Een rondje Trasimeno

Castiglione del Lago is waarschijnlijk een van de bekendste dorpen rond het meer. Een middeleeuws dorp omringd door stadspoorten en een prachtig uitzicht op het meer. Hier is ook wekelijks een mooie markt te bezoeken. Castiglione del Lago kent veel delicatessen winkeltjes, restaurantjes en prachtig mooie gebouwen. Ook heeft het dorp een strand.

Andere mooie plaatsen die u kunt bezoeken rond het meer van Trasimeno zijn Passignano sul Trasimeno, Monte del Lago, San Feliciano en Panicale.

Er is een prachtig mooi fietspad aangelegd rond het meer van Trasimeno. Op veel plekken brengt het u bijzonder dicht langs het water.

%d bloggers liken dit: